Športne poškodbe so žal sestavni del športa. Lahko se zgodijo kadarkoli in komurkoli, zato se poklicni športniki lahko soočijo z resnimi finančnimi težavami.

V primeru izgube prejemkov morajo poklicni športniki zaščititi svoje lastno premoženje, zato v Advisiu nudimo dostop do široke palete zavarovalnih produktov, ki ščitijo športnike v okolju, v katerem delujejo:


ZAČASNA IZGUBA DELOVNE ZMOŽNOSTI – ZAŠČITA V PRIMERU IZGUBE PREJEMKOV
(Temporary Total Disablement – Income Protection)

Zavarovalnica nudi nadomestilo (tedensko/mesečno), ki je enako prejemku športnika, po nezgodni telesni poškodbi in/ali bolezni, ki začasno preprečuje, da bi posameznik nadaljeval svojo poklicno pot.

Primer: Poklicni športnik, ki je poškodoval sprednji križni ligament ali gleženj, se umakne s tekmovalnega prizorišča za 6 mesecev.


TRAJNA IN POPOLNA INVALIDNOST – ZAŠČITA V PRIMERU ZAKLJUČKA POKLICNE POTI
(Permanent Total Disablement – Career Ending Protection)

Zavarovalnica izplača upravičencu dogovorjeno zavarovalno vsoto zaradi nezgodnih telesnih poškodb in/ali bolezni, ki privedejo do nepreklicnega zaključka športnikove kariere.

Primer: Poklicni športnik utrpi močnejši udarec v glavo ali resno poškodbo kolena, zato se ne more vrniti v popolno pripravljenost, zaradi česar se njegova poklicna pot konča.


SMRT ZARADI NEZGODE – ZAŠČITA V PRIMERU SMRTI
(Accidental Death)

Zavarovalnica izplača upravičencu dogovorjeno zavarovalno vsoto za primer nezgodne smrti, ki izhaja iz nezgodnih telesnih poškodb.

Primer: Poklicni športnik izgubi življenje v prometni ali letalski nesreči.


Komu je zavarovanje namenjeno?

  • Poklicnim športnikom
  • Trenerjem
  • Klubom
  • Športnim zvezam
  • Organizatorjem dogodkov
  • Sponzorjem

Ne glede na šport in tveganje, si bomo prizadevali najti konkurenčno rešitev, prilagojeno vašim potrebam.